1 Nisan 2008 Salı

Sebzeli Mantar


Bu guzel tarifte sevgili Gece Feneri nden bize gönderilmis.Bizimle paylastigi icin sonsuz tesekkürler ediyoruz kendisine.


İlkbaharın yaklaşması ile hepimiz biraz kendimizi baktıgımız zaman az da olsa bir, iki kilo fazla aldıgımızı fark ediyoruz. Bu alınan bir kaç kilo hiç önemli değil bence, biraz yediklerimize dikkat edersek ve biraz da yaşantımızı daha hareketli hale getirirsek kısa zamanda yaza hazır formda bir şekilde gireceğimizi düşünüyorum. Benim severek yaptıgım düşük kolesterol içeren, sağlıklı bir tarifimi sizle paylaşmak istiyorum, hemen malzemelerimize geçelim....


MALZEMELERİMİZ:

2 adet havuç
15 adet mantar
2 adet kabak
10 adet taze fasulye
2 kaşık zeytinyağ
1 tutam ince kıyılmış feslegen
2 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
ve az tuz

YAPILIŞI:

Bütün malzemelerimizi temizleyip, mantarları saplarından ayırıyoruz, kabak ve havuçlarımızı dilimliyoruz, fasulyeleri boyuna göre iki veya üçe kesiyoruz, biberlerimi boyuna göre dörde bölüyoruz. Mantar hariç diğer sebzelerimizi bir kapta zeytinyağ, az tuz ve feslegenle karıştırıyoruz, arada sırada karıştırarak 1 saat kadar beklettiğimiz sebzelerimizi ve ayrı tuttugumuz mantarlarımızı çöp şişe sırayla geçiriyoruz. Alimunyum folyo veya yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alıp, önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz. Üstleri kızardımı fırından alıyoruz. Sıcak sıcak servis yapın ..Afiyet olsun...Bu tarifim 4 kişiliktir, hazırlama süresi 15 dakika, pişirme süresi 20-25 dakikadır.

Hiç yorum yok: