1 Nisan 2008 Salı

Taze Bakla



Sevgili Tahta Kasik sonsuz tesekkürler bu guzel tarif icin...

Sevgili Ayşe, Yaren, Dilek ve Aynur'un yapmış olduğu diyet etkinliğine ben de bakla tarifimle katılıyorum. Onlara kolay gelsin..

Malzemeler
:

-Yarım kg. taze bakla
-1 büyük baş kuru soğan
-Sıvıyağ
-Yarım demet dereotu
-1 kesme şeker
-Bir miktar tuz
-1 yemek kaşığı un

Yapılışı:


İyice yıkanan baklalar ayıklanıp ortadan ikiye bölünür. Kısa bir süre unlu suda bekletilir. Suyu süzülen baklalar tencerede kavrulan soğanların içine atılır. Rengi koyulaşıncaya kadar hafif ateşte kavrulur. Su, tuz, şeker eklenerek pişmeye bırakılır. Pişen baklanın içine kapamaya yakın dereotu serpiştirilir. Soğuyunca sarımsaklı yoğurtla servis edilir.

Hiç yorum yok: