1 Nisan 2008 Salı

Domates ve Feslegen Soslu Kepekli Makarna


http://ebruakin.blogspot.com/

Malzemeler:
1 paket (250 gr) kepekli spagetti
1 adet küçük kuru soğan
3 diş sarımsak
5 adet orta boy domates
Su, tuz, karabiber, kuru fesleğen

Yapılışı:
-Derin bir tencerede bol su kaynatın. Tuz ekleyin. Tekrar fokurdamaya başladığında spagettileri kırmadan tencereye ekleyin. Arada karıştırarak, istediğiniz dirilikte pişirin, süzün. (Kepekli makarnaların, normal makarnalardan daha uzun sürede piştiklerini unutmayın.)
-Teflon bir tavaya ince kıydığınız soğanınızı ve 1 yemek kaşığı suyu koyun. Sürekli karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar, 1-2 dakika pişirin.
-Daha sonra rendeleyip, kabuklarını attığınız domatesleri, ince ince kıydığınız sarımsakları, çay kaşığının ucuyla çok az karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ekleyin. Domatesler iyice pişinceye kadar, yaklaşık 10 dakika arada karıştırarak pişirmeye devam edin.
-Piştiğinde 2 çay kaşığı kuru fesleğeni ekleyip, son kez karıştırın ve ocağı kapatın.
-Dilerseniz, sos tavadayken, süzülmüş spagettileri ekleyip karıştırabileceğiniz gibi, sosu, tabaklara paylaştırdığınız spagettilerin üzerine gezdirerek de servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: