1 Nisan 2008 Salı

Aslidan inciler



















http://bzmfotolar.blogspot.com/

Patates-Tavuk Tava

4 adet tavuk but

5 orta boy patates

2 - 3 domates

2-3 yeşil biber

1 diş sarımsak

1 çay tutam karabiber

1 tutam tuz

1 mama kaşığı sıvı yağ

1 tutam kekik

Hazırlanışı

Patatesler soyulup yarım ay şeklinde doğranır.....Pilav tavasına koyulur üzerine derisini çıkartıp yıkadığınız tavuk butları dizilir, onların da üzerlerine domatesler kabukları soyulup söğüş doğranıp koyulur ve son olarak ta biberler kafaları kesilip ince ve uzun uzun doğranıp üzerlerine dizilir....Bir mama kaşığı sıvı yağ üzerlerinde gezdirilip sarımsak ve baharatlar ilave edilir yarım bardak su da eklendikten sonra üzerine kapak kapatılır ve pişene kadar hiç karıştırmadan kendi buharıyla pişirilir....Afiyet olsunnn....

Hiç yorum yok: