1 Nisan 2008 Salı

Kepekli Kurabiye


















http://minikevim-ezh.blogspot.com/

Cok düşündüm nasıl bi tarifle katılıyım diye. acaba sebze türü bişey mı yapsam.... yok salata türü bişey mi yapsam... ama en sonunda bu kurabiyelerde karar kıldım. hem kepek unuyla yapılıyor. hemde tatlandırıcı kullanılıyor. tadıda çok güzel oldu. kuru üzümler ayrı bi lezzet kattı kurabiyelere.

Tarifini vermeden önce diyet hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum sizlerle. Gerçi çoğu kişinin bildiği şeyler ama ben genede yazıyım . Bide benden okunsun.

  1. Diyet yapanların içine düştüğü ciddi bir sorun vardır.Kilo vermek kaygısıyla yiyecekler olabildiğince azaltılıyor, hatta öğün atlamak 'kar' olarak kabul ediliyor.Oysa bu yöntem kilo kaybını engelleyen çok ciddi bir hata. şöyleki en hareketsiz olduğunuz anda solunum sisteminin işlemesi,kas gerginliği ve vücut ısısının korunması için harcanan enerji anlamına gelen 'bazal metabolizma' açlık söz konusu olduğunda iyice yavaşlıyor ve kendini koruma altına alıyor.Kısacası diyet yapanların sık ama hafif yiyecekleri tercih etmesi gerekir.

  2. Diyette suyun önemi büyüktür.Sindirimi kolaylaştırır.Beden yetersiz su alınca,gereken suyu iç dokulardan ve özellikle kalın bağırsaktan çeker.sonuçta peklik oluşur.bol su içimi ile bağırsaklar normal çalışma düzenlerine kavuşurlar.

  3. televizyon seyrederken yemek yemekten kaçının.yemek yerken dikkatinizi tabağınıza verin dikkatinizi başka bir yere verdiğinizde lokmaları az çiğnersiniz

  4. lokmaları iyice parçalanıp yumuşayıncaya kadar çiğneyin.boylelikle hazmı kolaylaştırmış olursunuz.

  5. sabahları aç karnına içeceğiniz bir bardak ılık su,3 adet kayısı veya bir adet kuru incir kabızlık probleminize yardımcı olur.

  6. Diyet yaparken haftada bir buçuk iki kilo vermelisiniz.fazla verdiğinizde hızlı zayıfladığınızı düşünmeyin.çünkü yağlarınız eksilmiyor su kaybediyorsunuzdur.gereğinden fazla kilo verdiğinizde kaslarınızın da zarar görebileceğini unutmayın.

  7. günlük yağ ihtiyacımız bir iki çay kaşığıdır.bu nedenle yemeklerimizde yağ tüketimini elimizden geldiğince en aza indirmeliyiz. bir kilo sebze yemeğini iki yemek kaşığı yağla pişirmemiz yeterlidir.
Simdi gelelim tarifimize;
MALZEMELER

2 su bardağı buğday unu(normal un)

2 su bardağı kepek unu

yarımpaket kabartma tozu

4 adet sunı tatlandırıcı

2 çorba kaşığı sıvıyağ veya margarin

1 yumurta

yarım su bardağı süt

1 fincan kuru üzüm

1 çay kaşığı tarçın


YAPILISI

  1. Bir kapta unları ve kabartma tozunu iyice karıştıralım.yağ,yumurta,süt ve kuru üzümü,1 çay bardağı su içerisinde eritilmiş tatlandırıcıları ve tarçını karışıma ilave edip iyice yoğuralım

  2. Dilediğimiz şekli vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.200 derecelik fırında 15 20 dakıka pişirelim


Hiç yorum yok: