1 Nisan 2008 Salı

Közlenmis Patlican Salatasi


Sevgili Zerrin bize bu harika Közlenmis Patlican Salatasi ile katilmis, iyikide katilmis harika bir tarif daha kazanmis olduk.
Ellerine saglik arkadasimizin. Arkadasi ve sayfasina buyrun ve diger lezzetlerini buradan kesvedin misssgibi

Diyet etkinliği galiba dün bitti. ben ancak bugün tarifleri yayınlayabiliyorum. Belkide kabul eder kızlar. Şansımı deniyorum. Buradan duyrulur :))))

Hepinize kucak dolusu sevgiler.



Veeeeeeeeeeeee salataların şahı, mangalların kralı patlıcan salatası. :)) Mangal yanıyorsa ya da yanmıyorsa evde patlıcan varsa mutlaka ama mutlaka bu salata yapılır bizim evde. İşte tarif:

Malzemeler:

4-5 orta boy tombul patlıcan
1 baş sarımsak (evet evet 1 baş yanlış duymadınız)
1/2 demet maydanoz
1 orta boy soğan
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
1/2 limon, tuz

Hazırlanışı:

1- Mangal yanıyor değil mi ?? :) Yanan mangalın üstüne patlıcanları diziyoruz. Közün içinede o bir baş sarımsağı öylece atıyoruz.
2- Patlıcanlar yumşadığında mangaldan alıp kabuklarını soyun. Bu sırada sarımsakta sarımsaklıktan çıkıp kararmıştır. Onuda alın.
3- Patlıcanları soyduktan sonra kesme tahtasına koyun. Küçük küçük olacak şekilde kesin ve ezin. Diğer tarafta sarımsaklı soyun. Bir kısımları yanmış olacaktır. Yanmış olan kısımlarından yanmamış olan yerleri ayırın ve patlıcanların içine koyup orada ezin.
4- Soğan ve domatesi küp küp doğrayın. Patlıcanların içine ekleyin. İnce kıyılmış maydanozu, tuzu ve zeytinyağınıda ekleyip harmanlayın. Limon sıkıp servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: