1 Nisan 2008 Salı

Brüksel Lahana Salatasi


http://www.tadinadoyamadim.blogspot.com/

Gittiğim kursta öğrendim ki lahanayı çiğ tüketince yeteri kadar c vitaminini alabiliyormuşuz,bu yüzden pişirmeden tüketim yollarını bulmanızı tavsiye ederim.Bu tarifi deneyebilirsiniz tam bir demir protein ve vitamin deposu:)
geçelim üretimi ve tasarımı bendenize :) ait olan salataya
malzemeleri

*10 adet brüksel lahanası
*Birkaç yaprak marul
*Birkaç dal roka
*Bir adet havuç
*Biraz limon
*Biraz tuz
Üzeri için
*1-2 y.kaşığı mayonez
*1 kaseYoğurt
*2 y. kaşığı salça
*Nane,kekik,
*Biraz su(salçayı inceltmek için)
*Biraz zeytin yağı

Hazırlanışı
1-Bütün malzemeler doğruyoruz.
2-Havuç rendeliyoruz. Limon sıkıyoruz,zeytinyağını gezdiriyoruz.
3-Üzerine yoğurt mayonez karışımı hazırlıyoruz
4-Salçayı ocakta baharatlarla sos haline getiriyoruz
5-Salataya tuz ilave ediyoruz karıştırıyoruz,mayonezli yoğurt kaşımını ilave ediyoruz
6-Sosla süslüyoruz
7-Son aşamada brüksel lahanalarını daire şeklinde kesip süsleyip
9-Sevdiklerimize sunuyoruz
(biz 2 kişi kocaman kase saltayı bitirdik. çok lezzetli bir okadar pratik,brüksel lahanası sevmeyenlere farklı bir alternatif.)
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok: