1 Nisan 2008 Salı

Üc Renkli Diyet Pasta



















ÜC RENKLI DIYET PASTA

Bu güzel renga renk pastayi sevgili arkadasimiz Isil göndermis.Kendisine cok tesekür ediyoruz.Bu güzel pastanin sahibini ve diyer güzel lezzetlerini tanimak istiyorsaniz tiklayinhttp://isilca.blogspot.com/.

Son günlerde pek çok blogcu arkadaşımın ve tabii ki benim de blog işine girdikten sonra aldığımız kilolardan yakındığımıza şahit olmuşsunuzdur. Kendi adıma söylemeliyim ki ne kadar az yağlı, az kremalı ve az şekerli yiyecekleri yapmaya özen göstersem de evde piştikten sonra hiç yememek pek mümkün olamıyor. Tadına bakmak için bile olsa yiyip ve evdekilere de yedirip şişmanlıyoruz. Tabii bu da fiziksel görüntünün yanı sıra sağlık problemlerini de beraberinde getiriyor. İşte bu nedenlerle bundan sonra kalorisi daha az tatlı ve yiyecekleri yapmaya (tabi başarabilirsem) özen göstermek niyetindeyim. Ya da bir önceki iletimde de söz ettiğim gibi bu tür yiyecekleri çok sevip de yiyemeyen insanlara sunmak amacıyla yapmayı düşünüyorum. İşte yukarıda gördüğünüz pasta da diyette olanların bile arada sırada yiyebilecekleri şekersiz, yağsız, unsuz(bisküvi kısmı hariç) meyveler ve yoğurtla yapılan bir çeşit.

Sevgili
Aynur'un beni diyet yemekler etkinliğine davet etmesiyle diyet sebze, et türleri çok yapılıyor, 'Pasta, ne olabilir diye düşünmeye başlamıştım ki' evliliğimin ilk yıllarında çok sık yaptığım ve millete de pasta diye sunduğum bu tarif geldi aklıma.Pasta diye adlandırmak pek doğru olmasa da güzel, hafif bir tatlı. İşte son günlerde diyet yapan arkadaşlarımın da ihtiyacını karşılayabilir diye bu tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

MALZEMELER

1) 1 paket Dr. Oetker portakal aromalı jöle (karton kutularda satılanlardan)
2) 1 su bardağı az yağlı yoğurt
3) 1/2 paket Eti Burçak veya başka bir kepekli bisküvi
4) 2 çorba kaşığı kakao
5) Evinizde bulunan kuruyemişlerden ne varsa 1 avuç kadar (fındık, fıstık, ceviz)
6) Birkaç dilim arzu ettiğiniz meyve

YAPILIŞI

İlk önce jöle paketinin üzerindeki tarife göre jöleyi hazırlıyoruz. Sulandırılan jöle yaklaşık üç bardak oluyor. Bunun bir bardağını ıslattığımız ve dibine meyveleri yerleştirdiğimiz kalıbımıza önce yarısını döküp buzluğa koyuyoruz.( Bir bardağın tamamını dökersek özenle yerleştirdiğimiz meyveler yerlerinde duramayıp düzenleri bozuluyor.) Donduktan sonra bardakta kalanını da döküp tekrar buzluğa koyuyoruz. O donarken biz bir bardak yoğurtu bir kapta çırpma teli ile karıştırıp içerisine ayırdığımız bir bardak jöleyi döküp homojen bir yapıya sahip olana dek tekrar karıştırıyoruz ve bir kenarda beklemeye alıyoruz.

Üçüncü bardak jölemizin içine ise robotta un haline getirdiğimiz bisküvileri, kakaoyu ve yemişleri atıp onları da iyice karıştırıyoruz. Dolapta bekleyen ve donmuş olduğundan iyice emin olduğumuz jölenin üzerine yoğurtlu jölemizi, o da iyice donduktan sonra da bisküvili jölemizi döküp sırasıyla donduruyoruz.

Hepsi iyice donduktan sonra(yaklaşık 2-3 saat) kalımımızın etrafından bıçakla geçip gevşetiyor ve servis tabağımıza ters çevirerek kalıptan alıyoruz. Üzerini istediğiniz meyvelerle, kilo problemi olmayanlar krem şantiy ile süsleyip servis yapabilirler.

Hiç yağ içermeyen bu hafif tatlıyı yazın dondurma niyetine de yiyebilirsiniz.

Not; Sürekli derin dondurucuda bekletildiği için yemeden en az bir saat öncesinden oda ısısında bekletilmesi gerekmektedir.

Umarım diyete girmiş olan arkadaşlarım memnun olacaklardır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: