
http://www.latilokum.blogspot.com/
Malzemeler
- 750 gr. kuşbaşı doğranmış baget
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 3 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik ve arzu edilen diğer baharatlar
- Domates
- Yeşil çarliston veya sivri biber
- 1 paket çöp şiş
Yapılışı
- Tavuk, domates ve yeşil biber hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştıralım.
- Etimizi bir gece önceden yada en az 6 saat önceden hazırlanan bu sosa yatırıp, sıkıca agzını kapatıp, streçleyip dolapta bekletelim.
- Yemeği hazırlayacağımız zaman Domatesleri iri kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
- Yeşil biberlerimizide yıkayıp baş kısmındaki tohumlarını temizleyip aynı büyüklükte doğrayalım.
- Çöp şişe sırası ile bir tavuk, bir domates, bir biber olarak dizelim.
- Fırınımızı önceden 150 dereceye ayarlayalım, ısıtalım.
- Fırın ızgarasına yada aluminyum folyo serilmiş olan fırın tepsisine sıra ile dizerek yaklaşık 30 dk. pişirelim.
- 30 dk. sonunda etin pişip pişmediğini kontrol edelim.
Yanında bol yeşillikli ve limonlu bir salata ve bir bardak bol köpüklü ayran ile ne de iyi gider değil mi :)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder