1 Nisan 2008 Salı

Yesim`den tavsiyeler

Sevgili arkadaşımız Yeşim

Bizimle bir diyet önerisi paylaşmış.Kendisine katılımından dolayı çok teşekkür ediyoruz.Ayrıntı için Yesim´den tıklayınız

Birinci Gün: Bütün meyveleri (muz hariç) yiyebilirsiniz. Kavun ve karpuzun kalorisi diğer meyvelere göre daha düşüktür. Bugün sadece meyve yiyip çorba içebilirsiniz. Şekersiz çay serbesttir. Su içmeyi ihmal etmeyin.



İkinci Gün: Bütün sebzelerden doyuncaya kadar yemek serbesttir. Yeşil sebzeleri tercih edin. Kuru fasulye, mısır ve bezelyeden uzak durun. Gün boyunca acıktıkça çorba için. Bu akşam kendinizi tereyağlı fırın patates (kumpir) ile ödüllendirin. Meyve yemeyin.


Üçüncü Gün: İstediğiniz kadar çorba için. Sebze ve meyve yiyin. Patates yemeyin.Üç gün boyunca hile yapmadıysanız 3-4 kilo verdiğinizi göreceksiniz.



Dördüncü Gün: Muz ve yağsız süt: En fazla üç muza izin vardır. Yağsız sütün yanında bol bol çorba için.


Beşinci Gün: Sığır eti ve domates: Gün boyunca 310-620 gr sığır eti ve altı adet domates yiyebilirsiniz. Gün boyunca 6-8 bardak su içmeyi ihmal etmeyin. Çorba içmeye devam edin.


Altıncı Gün: Et ve sebzeler: Bugün 3 veya 4 adet biftek ve sebze yiyebilirsiniz. Yeşil lifli sebzeleri tercih edin. Patates yemeyin. Çorbadan en az bir tabak için.



Yedinci Gün: Kahverengi pirinç, meyve ve sebze suları ile tekrar doyurun kendinizi. Acıktıkça çorba için.



Altıncı günün sonunda yukarıdaki diyeti hiç hile yapmadan uyguladıysanız 5-8.5 kg arasında kaybetmiş olmanız gerekir. Şayet 7.5 kg'dan fazla kaybetmişseniz tekrar başlamak üzere 2 gün diyeti bırakmanız gerekir. Bu yedi günlük planı istediğiniz sıklıkta uygulayabilirsiniz. Bu diyet sisteminizi temizleyecektir. Bu rejimle yağlar hızla yanar. Diyet sırasında alkol ve alkollü içecekler kullanmayın, çünkü bunlar vücudunuzda yağ birikimine neden olurlar. Alkolü diyete başlamadan 24 saat önce bırakın.Diyete başladıktan birkaç gün sonra bağırsak faaliyetleriniz değişir. Çorbalarınıza kepek ekleyebilirsiniz. Bu diyette kahve serbesttir, zaten üçüncü günün sonunda kafeine ihtiyaç duymayacaksınız.



YASAKLAR: Ekmek, alkol, karbonatlı içecekler, diyet içecekler. Bunların yerine şekersiz çay, koyu kahve, doğal meyve suları, kızılcık suyu ve yağsız süt içebilirsiniz. Bu temel yağ eritici çorbayı aç olduğunuz ve arzu ettiğiniz sürece içebilirsiniz. Ne kadar çok çorba içerseniz o kadar çok yağ kaybedersiniz. Kızartılmış sebzeler yasaktır. Et yerine haşlanmış veya fırınlanmış ve derisi çıkartılmış tavuk da yiyebilirsiniz.




Afiyet Olsun. Zayıflatsın....

Hiç yorum yok: