
Oncelıkle bu etkınlıği duzenleyen arkadaslarımız yaren,dılek aynur ve ayseye cok tesekkur edıyorum.Hepımızın elınde bır suru kalorısı az yemeklerın olacağını bılmek cok guzel.Bende bu Diyet etkınlığine fırında pişmiş karnıbahar koftelerıyle katılıyorum.Cok sevdığım bır lezzet kalorısını az olması hemen dıkkatımı cektı.Dıyet yaparkende bu lezzetten mahrum kalmıyorum.Gecelım tarıfe.
Malzemeler
Bir adet karnıbahar(orta boy)
2 yemek kaşığı nane(taze kıyılmış)
1demet maydanoz(ince kıyılmış)
2 dilim kepekli light ekmek
2yumurta
3 çorba kaşığı lor peynir
1 çay kaşığı tuz,karabiber
YAPILIŞI
Karnıbahar haşlanır
Dıyet ekmekler robottan gecırılıp bulgur tanesi kadar ufalayın
Buyuk bir kasedepeynir,yumurta karabiber,tuz ve ekmekkarıştırıp çatalla çırpılır
nane ,maydanoz ve karnıbaharları ekleyıp karıştırılır(karnıbaharları mumkun olduğunca kuçuk parcalara ayırdım)
Fırın tepsisinefırın kağıdı serin
Koyukek kıvamındaki mucver karışımdan kaşıkla aldığınız hamuru fırın kağıdı üzerine aralıklı olarak dökün.
Fırını175 dereceyeayarlayıp 20-25 dakıkadapişirip alın.
Sıcakken yanında sarmısaklı yoğurla servis yapın.
Sız sız olun yinede fazla yemeyın.Afıyetler olsun.Az kalorili gunlere.................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder