1 Nisan 2008 Salı

Firinda Elma Dilimli Patates ve Köfte


Sevgili arkadasimiz Hülya, bize Firinda Elma Dilimli Patates ve köfte tarifiyle destek vermis, cok harika bir yemek, nefis bir görüntü. Buyrun arkadasimizin diger tariflerine de bakmak icin burdan buyurun http://benimtariflerim.blogspot.com/ Arkadasimiza desteginden dolayi cok tesekür eder ve ellerine saglik diyoruz.


Bu ayın ilk etkinliği bu aralar bol bol güzel pastalar, kurabiyeler ve yemekler yaparak hem ağzımızın tatlanmasına hem de bol bol kilo almamıza sebep olan bloglarımıza nerdeyse ilaç gibi gelebilecek bir etkinlik:DİYET ETKİNLİĞİ.Ev sahibelerimiz ise bir değil tam 4 tane birbirinden tatlı bayan.Ayşe-Yaren-Dilek-Aynur (Logodaki sıraya göre yazdım)Etkinlik için son tarih 31 Mart 2008.Etkinliğe yollanan tarifler ise yepyeni bir blogda yayınlanacak:
HAYDI KIZLAR ETKINLIKLERE
.Kızlar hepinize kolaylıklar diliyorum.Umarım hepimize yararlı olacak tarifler yollanır da bizler de bir an evvel bunları uygulayıp kilolarımızı veririz.Ben bu etkinliğe hem az kalorili hem de lezzetli bir tarifle katılmak istedim.Aslında oldukça da bilinen bir tarif ama ben özelllikle hafta sonları yapıyorum ve yanında güzel bir yeşil salatayla çok da güzel gidiyor.İşte hem pratik hem de çok lezzetli tarifimiz:

FIRINDA ELMA DİLİM PATATES VE KÖFTE:

Malzemeler:

Köftesi için:


  • 400 -500 gr. yağsız kıyma

  • 2-3 dilim kepek ekmeği (bayat ve robottan geçirilerek ufalanmış)

  • 1 adet orta boy soğan (rendelenmiş veya robotta çekilmiş)

  • yarım demet maydanoz (incecik kıyılmış)

  • 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı(istenirse)

  • tuz, karabiber

  • kimyon v.b baharatlar

  • 1 adet yumurta

Patates için:



  • 8 adet patates (kaç kişilik isteniyorsa onu iki katı kadar patates)

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı (daha da az olabilir)

  • kekik,tuz, kimyon,köri (curry),pul biber v.b baharatlar

Yapılışı:



  1. İlk olarak köfteleri hazırlayalım.bunun için bütün malzemeleri iyice karıştırıp çok çok iyi yoğuralım.

  2. Elimizi hafif ıslatıp köfteye uzun uzun şekil verelim.Köfteler yassı olursa fırında daha kolay pişer.

  3. Fırın tepsisine dizelimEğer içine yağ ilave ettiksek üzerine etmiyelim ,etmediysek biraz ekliyelim.1 bardak kadar da su koyalım.İstersek 2-3 domatesi de rendeleyerek köftelerin üzerine gezdirip lezzeti artırabiliriz.

  4. 150-170 derece arası turbo fırında ara ara diğer taraflarını da çevirip suyunu çekene kadar pişirelim.Gerekirse biraz daha sıcak su ekleyelim.

  5. Onlar pişerken patatesleri çok iyi yıkayalım ve elma dilimi şeklinde doğrayalım.Ayrı bir yerde bütün mazlemlerele harmanlayıp bir fırın tepsisine dökelim ve köftelerin yanına fırına gönderelim.

  6. Üzerleri kızarınca pişmiş demektir.

  7. Yanında düşük kalorili ama bol malzemeli bir salatayla henüz sıcakken servis yapalım.

  8. Afiyet Olsun!

1 yorum:

HULYA dedi ki...

Canlarım, tarif resmime tarifi, adını ve ismimi eklerseniz sevinirim, yoğunluktan gözünüzden kaçmış olmalı:-)) Kolay gelsin, sevgiler