1 Nisan 2008 Salı

Hekim Akif Bey`den Tavsiyeler

SeyyAh dedi ki...

Merhabalar Ayşe hanım,
Bizleri unutmayıp, uğrayıp verdiğiniz moral desteğiniz ve dualarınız için öncelikle teşekkür ediyoruz.
Diyet konusu yıllardır gündemden düşmeyen, çeşiti yol ve tariflerle her geçen gün çeşitlenen beslenme yazıları çıkmakta. Kişilerin bünyesi birbirinden farklılık göstermesinden dolayı her bir kişide metabolizma cevabı farklı olması da göz ardı edilmemeli.
Kısaca bir hekim olarak yazmadan kendimi alamadım. aman ne olur, tüm dostlar diyet yapacağız diye vucut metabolizma dengelerini bozmasınlar. Her bünye farklı cevap verir, bir uzmanın kontrolünün gerekliliği ve genel sağlığın bütünlüğünün aksamaması gerektiği unutulmasın.
Aslında tek yol varda (boğazı tutmak) sanki yapabiliyoruz... :-)
Sizlere ve tüm dostlara sağlıklı, sıhhatli bir ömür diliyor, ailecek selam ve selamlarımızı yolluyoruz.

06 Nisan 2008 Pazar 01:25

1 yorum:

SeyyAh dedi ki...

Ah Ayşe hanımcım,
Yorum notumu buraya alacak değerde görmenizden mutlu oldum. Hepimizin amacı daha sağlıklı bir beden bütünlüğü içinde yaşamımızı sürdürebilmek. İstek ve arzular var oldukça, bu konularda yazılan ve konuşulan da çok olacak. Arada her bir kişinin nasıl karakter, şahsiyet, kişilik farklılıkları varsa, anatomik yapı içinde fizyolojik olarak metabolizma farklılıklarınında olabileceği, bazen, gözden kaçırılıyor. Bende ortaya çıkabilecek bir sonuç sizde değişik netice verebiliyor. Öncelikle sağlıklı, çeşitli, vitamin, mineral ve madensel tuzları içeren geniş bir beslenme yelpazesi içinde, az-öz, dengeli beslenmeyi yapabilsek...
Bazen söylemek, yazmak, konuşmak daha kolay geliyor. Bir yanlışım varsa affola...
Tüm gönül dostlarımıza sağlıklar diliyor, notumu buraya ekelenecek nitelikte görmenizden dolayı da memnuniyetimle birlikte teşekkürlerimi sunuyorum.
Ailecek sevgi ve salamlarımızla...
Sağlıcakla kalınız..