http://lavantin.blogspot.com/
Sevgili Aynur ve Yaren, aklınıza sağlık arkadaşlarım bu güzel etkinlik konusu için. Epey işimize yarayacağa benziyor. Ben geçen yazı diyet yaparak geçirmiş ve sonunda 5 kilodan kurtulmuştum. Bu yemekte yazdan kalma ve sıkca uyguladığım bir usul olan fırınlayarak pişirdiğim sebzelerden oluşuyor.
Kolaylıklar diliyor ve tarifime geçiyorum:
Malzemeler:
- 4 tane patates
- 3 tane domates
- 5-6 tane yeşil biber
- Sarımsak tozu
- Karabiber, tuzot, acı toz biber
- Kekik, biberiye, fesleğen
- 3 kaşık Zeytinyağ (Yağın bir kaşığı ertesi güne kalan sebzeler için. Özellikle biraz fazla yaptım. Yani bir öyünde sadece 2 kaşık yağ yemiş oluyoruz.) :))
YAPILIŞI:
- Biberler bütün bırakılıp diğer sebzeler dilimlenir ve kalan malzemelerle bir güzel karıştırılır.
- Fırının ızgarası 185° de ısıtılıp hazırlanan sebzeler yağlı tepsiye dizilir. (Ben mangal için tek kullanımlık satılan delikli aluminyum tepside yaptım.)
- Kızaran tarafları çevrilerek altlı üstlü kızartılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder