1 Nisan 2008 Salı

Sebze Firinda


http://lavantin.blogspot.com/

Sevgili Aynur ve Yaren, aklınıza sağlık arkadaşlarım bu güzel etkinlik konusu için. Epey işimize yarayacağa benziyor. Ben geçen yazı diyet yaparak geçirmiş ve sonunda 5 kilodan kurtulmuştum. Bu yemekte yazdan kalma ve sıkca uyguladığım bir usul olan fırınlayarak pişirdiğim sebzelerden oluşuyor.
Kolaylıklar diliyor ve tarifime geçiyorum:
Malzemeler:
  1. 4 tane patates
  2. 3 tane domates
  3. 5-6 tane yeşil biber
  4. Sarımsak tozu
  5. Karabiber, tuzot, acı toz biber
  6. Kekik, biberiye, fesleğen
  7. 3 kaşık Zeytinyağ (Yağın bir kaşığı ertesi güne kalan sebzeler için. Özellikle biraz fazla yaptım. Yani bir öyünde sadece 2 kaşık yağ yemiş oluyoruz.) :))

YAPILIŞI:

  1. Biberler bütün bırakılıp diğer sebzeler dilimlenir ve kalan malzemelerle bir güzel karıştırılır.
  2. Fırının ızgarası 185° de ısıtılıp hazırlanan sebzeler yağlı tepsiye dizilir. (Ben mangal için tek kullanımlık satılan delikli aluminyum tepside yaptım.)
  3. Kızaran tarafları çevrilerek altlı üstlü kızartılır.

Hiç yorum yok: